صفحات

۱۳۸۶ مهر ۱, یکشنبه

بلند مرتبه های معروف جهان

بلند مرتبه های معروف جهان


برج "سی يرز" (Sears) بلندترين برج جهان برای 22 سال


مکان: آمريکا، ايلينويز، شيکاگو


ارتفاع: 442 متر


طبقات: 110


کاربرد: اداری


مساحت: 4.4 ميليون فوت مربع


مواد: فولاد ساختمانی


روکش: شيشه آميخته به سرب، آلومينيم سياه آنودی


سال تکميل: 1974


معمار: اسکيدمور، اوينگز و مريل (بروس گراهام)


در شهر بادخيز شيکاگو، شهری پر از نقاط ديدنی، بنايی دورتر از ديگر بناها قد علم کرده است. شيکاگو شهری است که .................


برای دیدن سایر برجها به ادامه مطلب بروید


برج "سی يرز" (Sears) بلندترين برج جهان برای 22 سال


مکان: آمريکا، ايلينويز، شيکاگو


ارتفاع: 442 متر


طبقات: 110


کاربرد: اداری


مساحت: 4.4 ميليون فوت مربع


مواد: فولاد ساختمانی


روکش: شيشه آميخته به سرب، آلومينيم سياه آنودی


سال تکميل: 1974


معمار: اسکيدمور، اوينگز و مريل (بروس گراهام)


در شهر بادخيز شيکاگو، شهری پر از نقاط ديدنی، بنايی دورتر از ديگر بناها قد علم کرده است. شيکاگو شهری است که علاقه بسياری به داشتن بزرگترين، شلوغ ترين و بلندترين ها دارد.


برج "سی يرز" که در سال 1974 تکميل شد؛ بزرگترين مجموعه اداری خصوصی در جهان است. مساحت کل آن برابر 4.4 ميليون فوت مربع با 101 آکر زير بنا است. جمعيتی که روزانه در اين محل رفت و آمد می کنند؛ بالغ بر 16500 نفر است.


برج سی يرز دارای 3.9 ميليون فوت مربع در طبقات 110 گانه خود می باشد. اين ساختمان ارتفاعی معادل 1468.5 فوت از خط پايه شيکاگو دارد. اين برج از غرب به "واکر درايو"، از شرق به خيابان فرانکلين، از شمال به خيابان آدامز و از جنوب به بلوار جکسون مشرف است.


از سال 1974 تا 1996، برج سی يرز لقب بلندترين برج جهان رابی چون و چرا يدک می کشيد. پس از آن زمان، با تکميل برج "پتروناس" در کوالالامپور مالزی، توجه رسانه ها به رقابت سی يرز و پتروناس جلب شد؛ اما در واقع چنين رقابتی وجود نداشت. هنگامی که برج پتروناس در ماه مارس 1996 با ارتفاع 452 متر افتتاح شد؛ گوی سبقت را از سی يرز 442 متری ربود.


در سال 1996، معيار ارتفاع افزوده شد: ارتفاع بلندترين طبقه اشغال شده، ارتفاع نوک بام و ارتفاع نوک آنتن. برج سی يرز رکورد طبقه و بام را داشت؛ در حاليکه مرکز تجارت جهانی رکورد آنتن را دارا بود.


ساختار استوانه های مجاور بهترين راه حل برای برجی بود که قرار بود تعداد بسيار زيادی از طبقات مورد نياز سی يرز را در خود جای دهد و طبقات کوچکتر را برای اجاره کنار گذارد.


هر استوانه 22.9 متر مربع می باشد و نه عدد از اين استوانه ها تشکيل يک طبقه زيرين معمولی را می دهند که ابعادی در حدود 68.6 متر خواهند داشت. اين طرح مربعی شکل تا طبقه پنجاهم امتداد می يابد و در آنجا اولين پايانه قرار دارد. پايانه های ديگر در طبقات 66 و 90 قرار دارند و سطحی را به مساحت 3800 تا 1100 متر مربع می پوشانند.


فولاد بکار رفته در اين ساختمان برای ساختن 50000 خودرو، سيمان بکار رفته در آن برای ساخت يک بزرگراه 5 مايلی 8 بانده و سيم موجود در آن برای 1.75 بار چرخيدن به دور کره زمين کفايت می کند.


آسانسورهای پر سرعت دو طبقه مسافران را با سرعت 1600 فوت در ثانيه به "سالن هوايی" برای انتقال به آسانسورهای محلی منتقل می کنند. چنين چيزی به اين می ماند که سه ساختمان 30 طبقه بر روی يکديگر سوارند.


يک تغيير طبيعی در اين بنا بوسيله ميدان خارجی صورت گرفته است که شيب آن با سطح برابر است. اين سطح گرانيت قرمز رنگ با فضای سبزی مشتمل بر بوته زار، درختان گلدانی و نيمکت هايی در ميان گلهای فصلی، جلوه خاصی به اين بنا بخشيده است.


سالن اصلی شامل يک سطح سيار است که با موتور به حرکت در می آيد. در زير اين ميدان، 3 طبقه فضای تجاری می توان يافت. انبار اجاره نشينان و تسهيلات کمکی در کنار بوتيک، مغازه، 5 رستوران و يک باشگاه ورزشی در آنجا يافت می شود.


نوآوری های اواخر دهه 80 و اوايل دهه 90 سالنهای مجزايی را برای گردشگران و ساکنين پديد آورده است. اين نو آوريها در آسانسورهای دو طبقه نيز مشهود است.


يک تنديس فولاد بدون لک و برنزی برجسته کاری شده از "فضلور رحمان خان"، مهندس سازنده سی يرز در قسمت طبقه آسمان (skydeck) ساختمان نصب شده است که از کنار آن، گردشگران برای رفتن به چشم انداز گاه می گذرند.


يک تابلو نيز در گوشه شمال غربی تقاطع بلوار جکسون غربی و خيابان فرانکلين جنوبی وجود دارد که بر روی آن نوشته شده است: "تقاطع فضلور.ر.خان".


    


*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 


    


بلندترين بنای آسيا در بخش دولتی:


ساختمان عبد الرزاق (Komplex Tun Abdul Razak)


مکان: جرج تاون، پنانگ، مالزی


ارتفاع: 232 متر


طبقات: 65


کاربرد: اداری


مساحت: 765000 فوت مربع


مواد سازنده: سيمان


روکش: سيمان


زمان تکميل: 1978


معمار: کنسرسيوم پمبانگونان، شرکت بين المللی جروبنا برتيگا


در زمان ساخت، اين بنا بزرگترين طرح بهسازی شهری بود که زير نظر دولت اداره می شد.


هدف از طراحی اين بنا، برآوردن نياز فزاينده شهری، مديريتی، تجاری و فضای مسکونی بود. اين بنا که اختصارا "کمتار" (KOMTAR) ناميده می شود؛ همچنين بعنوان نماد قدرت و پايداری شهر و استان خود می باشد.


هر چند هدف از اجرای اين طرح، حفاظت از هويت تاريخی اين شهر بوده است؛ نمای مدرن آن در تضاد کامل با ساختمانهای کوچک اطراف قرار دارد.


خود اين برج نقش يک مرکز دولتی دراين ناحيه را بازی می کند و ادارات دولتی که در سطح شهر پراکنده بودند؛ در اين برج گرد هم آمده اند تا تا خدمات مفيدتری ارائه دهند.


سکوی چهار طبقه "کمتار" مساحت 11 آکر را اشغال نموده است. برج کره ای که يکی از اجزای اين مجتمع می باشد؛ در بالای اين سکو قرار دارد. اين سکو شامل مرکز خريد، مرکز اقامت، فضای اداری، مرکز دستفروشی، سينما، پايانه اتوبوس، اداره پست، آتش نشانی، مرکز همايشها، مرکز نمايش عمومی، درمانگاه، پاسگاه انتظامی، استخر شنا، پارکينگ، بازارچه ويک سالن چند منظوره است (با يک گنبد شيشه ای ژئودسيک محصور شده است).


برج کروی در واقع يک قالب هندسی 12 گوشه است که بر روی بنا قرار دارد و قطر آن از 7 تا 9 فوت متغيير است.


اين قسمت بگونه ای طراحی شده است که در برابر باد و زلزله هايی به ميزان 4 ريشتر مقاومت نمايد.


چيدمان درونی در نمای بيرونی نيز با نوارهای سيمانی مشخص است. اين نوارها نشانه طبقات مکانيکی هستند که ساختمان را به سه قسمت تقسيم می کنند.


دو طبقه "پنت هاوس" با ايجاد يک سايه تيره در نوک بنا تعبيه شده اند.


بام اين برج دارای تجهيزات مکانيکی و يک باند فرود هليکوپتر است.


http://mahdihashemi.blogfa.com/      shirazcity.org


 

  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • StumbleUpon
  • Donbaleh
  • Technorati
  • Balatarin
  • twitthis

0 نظرات:

ارسال یک نظر

 
ساخت سال 1388 مهندسی عمران - سازه شرقی.قدرت گرفته با بلاگر تبدیل شده به سیستم بلاگر توسط Deluxe Templates. طراحی شده بوسیله Masterplan. . بهینه شده برای سیستم فارسی مجتبی ستوده