صفحات

۱۳۸۶ شهریور ۲۹, پنجشنبه

طرحهای شرکت SOM (ابر بلند مرتبه ها)

طرحهای شرکت SOM (ابر بلند مرتبه ها)


برج آزادی


مکان: نيويورک، ايالات متحده آمريکا


برج آزادی اولين بنايی خواهد بود که در مکان مرکز تجارت جهانی نيويورک ساخته خواهد شد. اين بنا قامت بلند خود را بر روی خط افق استوار خواهد کرد و به نمادی جديد برای شهر نيويورک بدل خواهد گشت. اين برج دارای استانداردهای بالای طراحی، ايمنی، کيفيت و فن آوری در آنچه که بلندترين ساختمان جهان می نامندش، خواهد بود.


 


نقشه اصلی


برج آزادی دنباله رو طراحی های متعددی است که در نقشه های اصلی بناهای يادبود به چشم می خورد. اين برج ترکيب مارپيچی نقشه اصلی را در حالی................


 


برای دیدن متن کامل به ادامه مطلب بروید


طرحهای شرکت SOM (ابر بلند مرتبه ها)


برج آزادی


مکان: نيويورک، ايالات متحده آمريکا


برج آزادی اولين بنايی خواهد بود که در مکان مرکز تجارت جهانی نيويورک ساخته خواهد شد. اين بنا قامت بلند خود را بر روی خط افق استوار خواهد کرد و به نمادی جديد برای شهر نيويورک بدل خواهد گشت. اين برج دارای استانداردهای بالای طراحی، ايمنی، کيفيت و فن آوری در آنچه که بلندترين ساختمان جهان می نامندش، خواهد بود.


 


نقشه اصلی


برج آزادی دنباله رو طراحی های متعددی است که در نقشه های اصلی بناهای يادبود به چشم می خورد. اين برج ترکيب مارپيچی نقشه اصلی را در حالی به اوج خود می رساند که حرکتی پويا را در گشتاور پيچشی منحصر بفرد شکل خود حفظ می کند. اين شکل نا متقارن در برج، چرخش پويای موجود در مجسمه آزادی را به اذهان متبادر می نمايد.


 


برنامه


شباهت برنامه برج آزادی به برج قديم تجارت جهانی در مساحت 2.6 ميليون فوت مربعی آن است. در پايه اين ساختمان، لابی های همسطح خيابان دسترسی به هر دو فضای اداری و عمومی را فراهم می آورند؛ مانند: بالکن های مخصوص چشم انداز، رستوران و فضاهای تاريخی.


 


طراحی


طراحی برج آزادی از اجزاء منطقی آن سرچشمه می گيرد. در طبقه همکف، طراحی برج تقويت می شود و الگوی بی نظير خيابانها و همسايگی های منهتن جنوبی را از خود بروز می دهد. پايه متوازی الاضلاع شکل اين برج شکل خود را از محل تلاقی خيابانهای شرقی و غربی و زاويه ايجاد شده از رودخانه هادسن در کنار خيابان غربی می گيرد. همانگونه که برج بالا می رود؛ باريک تر و پيچ دارتر می شود تا بتواند بادهای شديد آن ناحيه را با تمام انرژی مخربشان مهار نمايد. در واقع اين برج که در پوششی از شيشه براق پيچيده شده است؛ به شکل مارپيچی ظريف اوج می گيرد و به آسمان می رود.


بالاتر از فضاهای اداری، آنتن خبرگزاری ها قرار دارد که خدمات خود را به سه ايالت ارائه می دهد. بمنظور ايجاد ساختار لازم برای نگاه داشتن اين آنتنها بر فراز برج و همچنين دور کردن بادهای سهمگين رودهای ايست و هادسن، توربينهای بادی در فضای بين طبقات اشغال شده و سکوی آنتنها نصب خواهند شد.


بعنوان يک ابر بلند مرتبه، طراحی آن بر اساس مخلوطی از سيستمهای مکانيکی، ساختمانی و معماری پايه ريزی شده است. ساختار زيبايی که بنا را مستحکم نموده است؛ بوسيله شمعهايی نگاه داشته شده اند که توسط کابلهايی موقت حفظ می شوند. نمونه اين کابلها در پل بروکلين قابل رويت است.


 


برج دوبی


مکان: دوبی، امارات عربی متحده


زمان تکميل: 2009


ابر بلند مرتبه برج دوبی مرکز مجتمع چند منظوره ای خواهد بود که متعلق به شرکت PJSC دبی می باشد. اين مجموعه، بخشهای مسکونی، تجاری، هتل، سرگرمی، مرکز خريد، فضاهای سبز، جلوه های آبی، پياده رو و بلوار، يک بازارچه و يک شهر قديمی توريستی را در هم ادغام خواهد کرد.


طراحی برج دوبی نشات گرفته از هندسه گل صحرايی است که بومی منطقه می باشد. الگوی سيستمهای آن از معماری اسلامی الهام گرفته است. اين الگو، آثار تاريخی و فرهنگی را با فن آوری لبه بريده ترکيب نموده تا ساختمانی با عملکرد بالا خلق نمايد تا از آن طريق، استانداردی نوين برای پيشرفت منطقه خاور ميانه بوجود آورد و الگويی برای آينده اين شهر گردد.


برج از سه جزء تشکيل يافته است که گرداگرد يک هسته مرکزی حلقه زده اند. با بالا رفتن برج از سطح صاف صحرا، عقب نشينی در هر يک از اين اجزاء به شکل يک مارپيچ بالارونده نمودار می شود که با بالا رفتن خود به سوی آسمان، اندک اندک از حجم بنا نيز می کاهد. در نوک آن، هسته مرکزی هويدا می گردد که به شکل يک مناره خودنمايی می کند. طبقات Y شکل اين برج، چشم انداز بينندگان را به آبهای خليج فارس وسعت می بخشند.


طراحی اين بنا، بعنوان برنده مسابقات طراحی برج سازی که توسط شرکت PJSC در اوائل سال 2003 در دوبی برگزار شده بود؛ انتخاب شد. عمليات ساخت و ساز اين برج در ژانويه 2004 آغاز شده است و تا پايان سال 2009 به انجام خواهد رسيد.


 


مرکز AOL Time Warner


مکان: نيويورک، ايالات متحده آمريکا


زمان تکميل: 2003


طراحی مرکز AOL Time Warner علاوه بر محيط منحصر بفرد پيرامون آن، از مقتضيات برنامه ريزی خاص خود نيز نشات گرفته است. طراحی اين بنا يادآور برجهای دوقلوی مسکونی است که سنترال پارک، مجستيک، سن رومئو و ال دورادو را همراستا می کند. مرکز AOL دارای ديوارهای روشنی است که اجازه می دهد نور و هوا بوسيله خود ساختمان فيلتر شوند و به خيابان و پارک زيرين آن برسند. اين بنا از يک پايه سنگی و شيشه ای تشکيل شده که در آن فروشگاه و استوديو قرار دارد.


دو برج شيشه ای ذوزنقه ای شکل بر روی سکويی بر فراز ساختمان در ارتفاع 750 فوتی قرار گرفته اند و به شکل تاجهای درخشانی از جنس شيشه و فلز خودنمايی می کنند.


قسمت اداری مربوط به روسای AOL در طبقات زيرين واقع شده است. برفراز آن يک هتل چينی قرار گرفته است و آپارتمانهای مستغلاتی سنترال پارک برفراز آندو قرار دارند و طبقات 52 تا 80 را اشغال کرده اند.


طراحی اين بنا سه ناحيه شهری بسيار مهم منهتن را تحت پوشش قرار می دهد: شبکه شهری، برود وی و سنترال پارک. شبکه منهتن و يا بطور اخص، خيابان 59 ام به دو گونه در اين پروژه خود را نمايان ساخته است. اول، با ساخت يک ديوار شيشه ای 150 فوتی شفاف و فروشگاهی در کنار خيابان که در پايه اين پروژه واقع شده است و مرکز اجرای موسيقی jazz@ Lincoln می باشد که بالای آن قرار گرفته است. دوم، خط خيابان 59 ام بوسيله اتصال ساختمانها به مثابه پنجره ای بين برجها در آمده است و چشم انداز به راهروی غربی سنترال پارک را وسعت می بخشد.


 


برج جين موآ


مکان: شانگهای، چين


زمان تکميل: 1999


اين برج در منطقه پودونگ و در ميان منطقه تجاری و مالی لوياژويی قرار گرفته است. اين طرح، فضای 278800 متر مربعی را اشغال نموده است و دارای يک قسمت اداری چند منظوره، هتل، فروشگاه، تسهيلات رفاهی و پارکينگ می باشد.


از فراز طبقه 88 ام اين ساختمان، منظره بديع شهر و حومه آن پيداست. فضاهای اداری که در 50 طبقه اول قرار دارند؛ براحتی قابل دسترسی هستند. شش طبقه از اين بنا را يک سالن همايش، نمايشگاه، سينما و يک پاساژ با مساحت 21000 متر مربع تشکيل داده اند. پايين برج توسط محوطه ای با فضای سبز احاطه شده است که در آن استخر و مکان استراحت برای بازديد کنندگان فراهم آمده است و همگان را از خيابانهای شلوغ شانگهای به سوی آرامش و آسايش فرا می خواند.


علاوه بر طبقات روزمينی برج، جين مائو سه طبقه زيرزمينی هم دارد که مساحتی بالغ بر 57000 متر مربع را شامل می شود. اين طبقات به يک پارکينگ با ظرفيت 993 خودرو و 1000 دوچرخه، قسمت خدماتی هتل، فضای اضافی فروشگاه، سالن غذاخوری، يک لابی، و قسمت تجهيزات ساختمانی شامل موتورخانه، کارگاه فرايند سازی فاضلاب، تاسيسات برقی و چيلر خنک کننده اختصاص يافته است.


نمای اين برج، با عقب نشينی هايی که طرحی موزون را خلق کرده اند؛ يادآور پاگودای چينی است. ديوارهای پرده ای فلزی و شيشه ای آن آسمان هميشه متغيير را در خود منعکس می کند و در شب هنگام، از تلالو چراغهای شهر درخشان است. پس از پايان ساخت جين مائو بلندترين بنای چين پديد آمد و گل سرسبد شانگهای گرديد.


جوايز کسب شده بخاطر اين اثر:


1.    جايزه شناسايی جزئيات ويژه، 2001


2.    جايزه افتخار طراحی داخلی، 2001


3.    برنده نهايی در رده آسيايی، 2001


4.    جايزه افتخار طراحی داخلی، 2000


5.    جايزه ويژه ساختمانی ، 1999


6.    جايزه بهترين ساختمان، 1998


7.    برتری در مهندسی، 1995


shirazcity.org  http://mahdihashemi.blogfa.com/

  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • StumbleUpon
  • Donbaleh
  • Technorati
  • Balatarin
  • twitthis

1 نظرات:

مریم گفت...

با سلام
اما خودمانیم کسی نیست اینجا تا بشنود درد دلهای ما را.........
هیچ جا صاحب مجسمه ای به زیبایی برج زیبای آزادی در آمریکا نیست .... شاید ما نباشیم اما برج زیبای ازادی همیشه بخواهد بود . برجی پر از احساس که از دور دست برای دریا نوردان ساحلی امن را ارمغان می آورد.... تا شاید برای انان که خسته ازراه دور و خسته از گوش های شنوا و خسته از دردهای بی تسکین هستند مشعلش کمی روشنایی به روح خسته انان دهد......... امیدوارم پاسبانان بعدی این مجسمه افرادی لایق باشند که برای فردا های که می آید و هیچیک از ما نخواهیم بود اثری فراموش نشدنی و نامی ماندگار در اعماق ذهن ما بگذارند.........و مشعلش و گرمایش تا همه کره زمین را و همه افراد بشریت را دربر بگیرد..... به امید انکه مشعل سرزمین آرزوها با کمک افرادی صالح تا بی نهایت روشنایی دهد..... تا ما هم بهره ای ببریم.........

ارسال یک نظر

 
ساخت سال 1388 مهندسی عمران - سازه شرقی.قدرت گرفته با بلاگر تبدیل شده به سیستم بلاگر توسط Deluxe Templates. طراحی شده بوسیله Masterplan. . بهینه شده برای سیستم فارسی مجتبی ستوده