نشریه ۵۵
۱۳۸۵ خرداد ۱۵, دوشنبه
آماده كردن محل فضاي سبز
آماده كردن محل فضاي سبز زمين كاشت چمن بايد نرم و سطح آن كاملاً مسطح و هموار باشد. به اين منظور قبلاً، بايد نسبت به آمادهسازي زمين چمنكاري اقدام نمود. آمادهسازي زمين شامل عمليات خاكبرداري و خاكريزي، تميز كردن زمين از بقاياي گياهي، افزودن مواد مضاف نظير شن يا كود دامي ميباشد. عمق خاك مناسب براي عملآوري چمن از اهميت ويژهاي برخوردار است. رشد چمن در خاكهاي كمعمق، ناكافي و بالعكس در خاكهاي عميق مناسب است. عمق خاك مناسب براي چمنكاري بين 30 تا 40 سانتيمتر ميباشد. مهمترين مسئله در آمادهسازي زمين، شخمزني است، در زمينهايي كه قشر زيرين خاك زراعي سخت و متراكم است، بايد شخمزني عميق صورت گيرد، اين عمل بهتر است در فصل پاييز انجام شود. پس از انجام عمل تسطيح و ترازبندي بايد محل كاشت خوب كوبيده شود، چمن در چنين زمينهايي بهتر رشد كرده و به راحتي پنجه ميزند. براي كوبيدن ميتوان از غلتكهاي سبك آهني استفاده نمود. معمولاً غلتكزني در دو نوبت يكي قبل از كشت بذر و ديگري بعد از كشت بذر صورت ميگيرد، در پارهاي موارد براي سومين بار يعني هنگامي كه اولين چمنزني انجام گرفت، براي آنكه ريشهها به خوبي در زمين جاي گيرند، غلتكزني تكرار ميشود. در برخي موارد ممكن است قبل از كاشت عمل غلتكزني چندين بار تكرار شود.
0 نظرات:
ارسال یک نظر