قوانین معافيت تحصيلي خدمت نظام وظیفه
یکی از مواردی که فکر پسران را برای ادامه تحصیل در دانشگاههای داخل وخارج از کشور مشغول میکند مسئله خدمت سربازی است به همین دلیل قوانینی را که در این مورد وجود دارد در وبلاگ قرار دادم تا ازآنها استفاده بکنید . http://www.mahdihashemi.blogfa.com/
الف) معافيت تحصيلي در داخل كشور
*دانش آموزان*
1ـ دانش آموزان دانشسراها و دانش آموزان جهارساله آخر دوره متوسطه و هنر آموزان هنرستانها و آموزشگاههاي فني و حرفه اي كه ارزش تحصيلي ديپلم آنها از طرف مراجع صلاحيت دار معادل متوسطه كامل شناخته شده تحصيل نمايند و دانشجويان و هنرجويان دانشگاها و مؤسسات آموزش عالي اگر در حين تحصيل به سن مشموليت برسند تا زماني كه به تحصيلات خود ادامه مي دهند از اعزام به خدمت دوره ضرورت معاف خواهند بود.
2ـ داشن آموزاني كه به سن مشموليت (ورود به 19 سالگي) رسيده و به تحصيل اشتغال داشته باشند مي توانند تا پايان دوره تحصيلي كه حداكثر تا سن 24 سالگي تمام خواهد بود از معافيت تحصيلي استفاده نمايند.
3ـ محصليني كه ضمن تحصيل در دوره راهنمايي به سن مشموليت برسند حق استفاده از معافيت تحصيلي را ندارند (به استثناي دانش آموزان نيمه دوم سال آخر راهنمايي).
4ـ عدم حضور غير موجه دانش آموزان بيش از 3 ماه توالي در مؤسسه آموزشي يا اخراج از آن از نظر مشموليت ترك تحصيلي تلقي خواهد شد.
*دانشجويان*
1ـ دانشجو به كسي اطلاق مي گردد كه طبق برنامه و مقررات وزارت علوم تحقيقات و فن آوري در يكي از دانشگاهها يا مؤسسات آموزش عالي داخل يا خارج كشور كه مورد تاييد وزارتخانه ذيربط و شرط ورود به آنها داشتن حداقل ديپلم كامل متوسطه يا معادل آن باشد به تحصيل اشتغال ورزد.
2ـ فارغ التحصيلان ديپلمه مشمول هر سال مي توانند در همان سال در ورودي دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي داخل شركت نمايند و مشمولان غايب حق شركت در ورودي دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي يا مؤسسات آموزشي وابسته به وزارت آموزش و پرورش را ندارند.
3ـ مشمولاني كه در مسابقات ورودي دانشگاها شركت و در موعد مقرر بخدمت دوره ضرورت اعزام گرديده اند در صورت اعلام قبولي در هر مرحله اي از خدمت ترخيص خواهند شد.
4ـ معافيت تحصيلي صادره براي هر مقطع يكبار صادر و حداكثر تا اخذ مدرك تحصيلي دكتري به طور پيوسته ادامه تحصيل داده و از معافيت تحصيلي بهره مند شوند.
5ـ كليه فارغ التحصيلان فوق ديپلم و بالاتر كه قصد ادامه تحصيل در مقطع بالاتر دارند بايستي در همان فرجه 6 ماهه در آزمون شركت و در صورت پذيرفته شدن ادامه تحصيل دهند.
6ـ دانشجويان پس از فراغت از تحصيل، 6 ماه و پس از ترك تحصيل، 4 ماه فرصت دارند تا خود را به وظيفه عمومي معرفي نمايند.
7ـ دانشجوياني كه دانشگاهها و يا مؤسسات آموزشي محل تحصيل آنان منحل و يا رشته تحصيلي آنان حذف شود به شرطي كه مشمول غايب شناخته نشوند حق شركت در مسابقات ورودي ساير دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي را خواهند داشت.
ب)معافيت تحصيلي خارج از كشور
1ـ دانش آموزاني كه قبل از رسيدن به سن مشموليت از كشور خارج شده باشند در صورتي كه تحصيل آنان واجد شرايط مشمولان مشابه داخل كشور بوده و مورد تاييد آموزش و پرورش قرار گيرد مي توانند از معافيت تحصيلي استفاده نمايند.
2ـ مشولاني كه در خارج از كشور موفق به اخذ ديپلم و سپس وارد دانشگاه شده اند چنانچه در رشته هاي مورد تاييد وزارت علوم، تحقيقات و فن آوري مشغول تحصيل شوند تا رسيدن به درجه دكتري مي توانند از معافيت تحصيلي بهره مند شوند.
3ـ براي صدور معافيت تحصيلي دانش آموزان مي بايست به كنسولگريهاي جمهوري اسلامي ايران مراجعه تا پس از تاييد مدرك، مراتب به اداره كل آموزش و پرورش مدارس خارج از كشور واقع در تهران ارسال و از آن طريق به منظور صدور معافيت تحصيلي به اداره كل مشمولان و امور معافيت هاي معاونت وظيفه عمومي ناجا خواهد شد.
4ـ براي صدور معافيت تحصيلي دانشجويان كليه اقدامات همانند مراحل فوق انجام مي گيرد.
صرفاً بجاي مكاتبه با اداره كل آموزش و پرورش مدارس خارج از كشور با اداره كل دانشجويان خارج از كشور واقع در تهران مكاتبه خواهد شد.
5ـ دانش آموزان و هنرجويان و دانشجويان و طلاب علوم ديني مشمول به محض ترك تحصيل يا اخراج و يا فراغت از تحصيل بايد براي انجام خدمت دوره ضرورت خود را معرفي كنند مقامات مسئول مكلفند صورت اسامي يان قبيل مشمولان را با ذكر مشخصات كامل و نشاني و رشته تحصيلي به طور انفرادي و بدون تاخير به سازمان وظيفه عمومي محل ارسال دارند.
تبصره: مشمولاني كه با داشتن معافيت تحصيلي در خارج از كشور تحصيل مي كنند پس از ترك تحصيل يا فراغت از تحصيل موظفند حداكثر ظرف يك سال خود را به مركز وظيفه عمومي در داخل كشور معرفي كنند.
6ـ دانش آموزاني كه قبل از سن مشموليت بخواهند در خارج از كشور ادامه تحصيل دهند در صورتيكه مورد تاييد وزارت آموزش و پرورش باشد مي توانند از معافيت تحصيلي براي ادامه تحصيل در خارج از كشور استفاده نمايند.
تبصره: فرزندان ايرانيان مقيم خارج از كشور و فرزندان مامورين ثابت دولت جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور همچنين كساني كه قانوناً تحت كفالت يا ولايت قانوني نها هستند تا اخذ ديپلم از مقررات اين قانون مستثني بوده و ادامه تحصيل آنها در رشته هاي عالي و دانشگاهي با تاييد وزارت فرهنگ و آموزش عالي بلامانع خواهد بود.
7ـ دانشجوياني كه خارج از كشور با استفاده از معافيت تحصيلي اشتغال دارند چنانچه در حين تحصيل به كشور مراجعت نمايند موظفند حداكثر ظرف 6 ماه از كشور خارج شوند در غير اين صورت حق خروج از كشور را نخواهند داشت.
تبصره: چنانچه مشمولي به منظور خارج از كشور به مدت بيشتري نياز داشته باشد مدتهاي مندرج در 2 ماده فوق بر حسب پيشنهاد وزارت فرهنگ آموزش و عالي و موافقت معاونت وظيفه عمومي ناجا تا يك سال ديگر تمديد خواهد شد.
8ـ به مشمولاني كه بطور غيرمجاز از كشور خارج شده باشند معافيت تحصيلي داده نخواهد شد.
معافيت تحصيلي طلاب علوم ديني
1ـ مشمولان غير ديپلمه كه قبل از رسيدن به سن مشموليت در حوزه هاي علميه به تحصيل اشتغال داشته اند مي توانند حداكثر تا سن 24 سالگي تمام دوره مقدمات را طي نموده و از معافيت تحصيلي استفاده نمايند.
2ـ مشمولاني كه داراي ديپلم متوسطه و فاقد غيبت باشند در صورتيكه در يكي از حوزه هاي علميه پذيرفته شوند از معافيت تحصيلي استفاده خواهند نمود. به شرطي كه تا سن 24 سالگي دوره مقدمات را طي نمايند.
3ـ طلاب ديپلمه و طلابي كه بدون داشتن ديپلم دوره مقدمات را گذرانيده اند حداكثر بايد ظرف مدت 9 سال دوره سطح را طي نمايند.
4ـ طلابي كه پس از طي دوره سطح 6 سال تمامدوره خارج را گذرانيده باشند در صورتيكه داراي ديپلم متوسطه باشند همطراز دانشجويان فارغ التحصيل دوره دكتري در غير اين صورت مانند مشمولان فوق ليسانس با آنها رفتار خواهد شد.
5ـ به طلاب علوم ديني مانند دانش آموزان 4 ساله آخر دبيرستانها و دانشجويان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي براي هر مقطع تحصيلي يكبار معافيت تحصيلي داده خواهد شد.
6ـ حوزه علميه و مدارس علوم ديني پس از درخواست صدور كارت معافيت تحصيلي و وصول آن از مراكز وظيفه عمومي براي طلاب جمعي كارت تحصيلي صادر خواهد نمود.
7ـ تقاضاي معافيت تحصيلي جهت طلاب علوم ديني از طريق شوراي مديريت حوزه علميه قم و يا نمايندگان آن شورا در هر شهرستان به طور انفرادي از مركز وظيفه عمومي محل تحصيل به عمل خواهد آمد.
8ـ در صورتيكه طلاب بيش از 6 ماه متوالي در يك سال تحصيلي به طور غير موجه به تشخيص حوزه علميه مربوطه در محل تحصيل خود حاضر نشوند و يا ترك تحصيلي نمايند و يا اخراج شوند معافيت تحصيلي آنان بايستي جهت ابطال به مراكز وظيفه عمومي صادر كننده اعاده و مشمول نيز قبل از روشن نمودن وضعيت مشموليت خود حق ادامه تحصيل را نخواهند داشت.
9ـ شوراي مديريت حوزه علميه قم بايد مشخصات كامل نماينده خود و حوزه ماموريت وي را در شهرستانها تعيين و به اطلاع معاونت وظيفه عمومي برساند. تا مراكز وظيفه محل امور مربوطه را با هماهنگي وي انجام دهند.
ماخذ www.police.ir
0 نظرات:
ارسال یک نظر