صفحات

۱۳۸۵ مرداد ۱۴, شنبه

به بهانۀ افتتاح خانۀ جدید آرسنال Emirates Stadiumاستادیوم امارات بیانگر فناوری نوین

به بهانۀ افتتاح خانۀ جدید آرسنال "  " Emirates Stadiumاستادیوم امارات بیانگر فناوری نوین ، هنر و صنعت و فاصلۀ ما و آنها



 


توی سایت باشگاه آرسنال به یک پیغام از طرف  شیخ احمد بن سعید آل مختوم   رئیس امارات ایر لاین برخورد کردم که  به مناسبت افتتاح استادیوم جدید توپچی ها صادر شده بود و همین  باعث شد تصمیم بگیرم  در مورد این ورزشگاه یک سری اطلاعات بدست بیارم ، نتیجه بدست آمدن اطلاعات زیر بودکه مقایسه ای بر فاصلۀً استادیوم سازی ما و اروپا یی هاست  :


 


*علت ساخت استادیوم جدید:


مسئولان باشگاه از اواخر دهۀ 1990 به فکر ....................


 


برای دیدن متن کامل به ادامه مطلب بروید


به بهانۀ افتتاح خانۀ جدید آرسنال "  " Emirates Stadiumاستادیوم امارات بیانگر فناوری نوین ، هنر و صنعت و فاصلۀ ما و آنها



 


توی سایت باشگاه آرسنال به یک پیغام از طرف  شیخ احمد بن سعید آل مختوم   رئیس امارات ایر لاین برخورد کردم که  به مناسبت افتتاح استادیوم جدید توپچی ها صادر شده بود و همین  باعث شد تصمیم بگیرم  در مورد این ورزشگاه یک سری اطلاعات بدست بیارم ، نتیجه بدست آمدن اطلاعات زیر بودکه مقایسه ای بر فاصلۀً استادیوم سازی ما و اروپا یی هاست  :


 


*علت ساخت استادیوم جدید:


مسئولان باشگاه از اواخر دهۀ 1990 به فکر احداث یک استادیوم جدید و بزرگتر از هایبری که ظریفت آن 38542 نفر است افتادند.( حالا ما نمیدونیم گنجایش آزادی 85هزار نفره یا 100 هزار نفره یا 120 هزار نفر؟ ) این گنجایش پاسخ گوی هواداران بیشمار آرسنال که همواره پشت درهای بسته با قی می ماندند نبود بد نیست بدانید که این باشگاه در سراسر جهان 27 میلیون هوادار دارد وجزء پرطرفدارترین تیمهاست.


اولین گزینه طرح توسعه هایبری(استادیوم سابق) بود اما چنین کاری عملی نبود زیرا این سازه از 4 طرف توسط اتوبان و ساختمانهای مسکونی محصور بود .گزینۀ بعدی برگزاری بازی در ویمبلی ورزشگاهی که هم اکنون توسط گروهی استرالیایی در دست بازسازی است  بود که آن هم بنا به دلایلی ممکن نبود بنابراین تنـــــهـــــا راه پیش روی مهندسان احداث استادیوم جدید بود.



* توجه داشته باشید که با افزایش تماشاگر در آمد باشگاه نیز افزایش می یابد. بنا به گفته مسئولین آرسنال در آمد آنها با اجرای طرح از 115 میلیون پوند به 170 میلیون پوند افزایش می یابد واین یعنی برابری با باشگاه بسیار بزرگ منچستر یونایتد.


 


*انتخاب منطقه  ashburton grove :


 اولین گام انتخاب محل استادیوم :اگر از هایبری خطی مستقیم به طول  m 500 ودر جهت شمال لندن رسم شود به منطقه ای صنعتی به نام  ashburton grove  میرسیم  که در سال 1999م این منطقه به عنوان سایت ورزشگاه جدید انتخاب گردید اما چنین مکانی بدلیل تجاری و صنعتی بودن مشکلی بزرگ برای تامین زمین پروژه بود زیرا باید هزینه هنگفتی برای زمین صرف می شد همچنین 2 شرکت بزرگ (کارخانه بازیافت و شرکت پستی رویال میل) در این زمین ها مستقر بودند که می بایست کار جابجایی آنها انجام می شد. بالاخره وپس از دردسرهای فراوان باشگاه  آرسنال توانست 40000   متر مربع  زمین را در منطقه ای دیگر بخرد تا کارخانه بازیافت به آنجا منتقل شود. وشرکت پستی را هم به منطقه ای دیگر انتقال دهد.


 


*مراحل  ساخت :


کار ساخت در فوریه 2004 آغاز شد ودر کنار ساخت بدنه اصلی ورزشگاه مهندسین  مجبور بودند  دو پل عظیم که در عکس مشخص است را  در کناره های آن احداث کند تا راه دسترسی ایجاد گردد. و جالب است که ساخت این پل ها در تابستان 2004 خاتمه یافت !!!



در آگوست 2005 ( یکسال بعد ) ورزشگاه شکل یک استادیوم را به خود گرفته بود ودر کمال شگفتی پروژه از نظر هزینه کم خرج تراجرا میشد زیرا از نظربرنامه  زمان بندی پروژه جلوتر بود وبسیاری از هزینه ها کاهش می یافت. طبق وعده اولین صندلی توسط  آبودیابی هافبک آرسنال در 13 مارس 2006 برابر 24 اسفند ماه 1384  کار گذاشته شد تا سر انجام چند روز پیش ودر ماه قبل میلادی ( تنها 4 ماه بعد ! ) ورزشگاه تکمیل شد. مدت ساخت این استادیوم تنها 2 سال بود حال آنکه بعنوان مثال ساخت  فاز اول  استادیوم ثامن مشهد که در طراحی 2 طبقه و بیش از 70 هزار نفری است بدون احداث طبقه دوم و تنها با گنجایش



40 هزار نفر 12سال طول میکشد ودر روزهای قبل از  افتتاحیه  ( بازی پرسپولیس و ابومسلم ) اقدام به نصب صندلی  و کفی و رنگ  کردن سکوها میگردد طوری که بسیاری از صندلی ها وکفی ها و نرده ها و حفاظ ها و... برای بازی افتتاحیه نیز نصب نمیشود. و نمونهً دیگر در کشور ما  مرمت وبازسازی استادیوم تختی اهواز است که تا به امروز وپس از یک سال کار تعمیر آن به پایان نرسیده است.


*بودجۀ پروژه :


برای ساخت استادیوم 390 میلیون پوند هزینه گردید! که باشگاه آرسنال میزانی از آن را با وام 260 میلیون پوندی تامین کرد.اما برای  تهیه باقی هزینه ها مدیریت هوشمند به کمک آرسنال آمد ! آنها در بخشی از مازاد



 زمین های 40هزار متر مربعی که برای انتقال کارخانه خریداری کرده بودند ساخت وساز انجام دادند  وبا فروش آنها تامین بخش دیگری از بودجه را  کردند  همچنین محوطه بجای مانده از تخریب هایبری هم با ساخت 2000 دستگاه آپارتمان در آمد زایی خواهد کرد به دنبال راههای کسب بودجه قراردادهایی با اسپانسر هایی نظیر هواپیمایی امارات و نایک نیز  به امضا رسید.


*نقش هواپیمایی امارات :


طی قرار دادی در سال 2004 ودر ازای پرداخت 100 میلیون پوند برای 15 سال نام ورزشگاه اشبرتن استادیوم امارات خواهد بود این مبلغ شامل حق اسپانسر شیپ هواپیمایی امارات وچاپ نام آن روی پیراهن آرسنال است جالب است بدانید بدلیل تبلیغات گسترده علیه مسلمانان در اروپا بسیاری از انگلیسی ها از بکار بردن نام استادیوم امارات خودداری کرده و آن را اشبرتن استادیوم مینامند !!!   


 


*درباره استادیوم: 


·       طراحی توسط شرکت "  Hok "  که طراحی ویمبلی  واستادیوم های زیادی درآ مریکای شمالی و اروپا  داشته است


·       استادیوم امارات در شمال لندن قرار دارد


·       450 دستگاه خود پردازو 2 صفحه نمایش بزرگ با مساحت 72 متر مربع  در آن بکار رفته است


·       داری 130 دوربین مدار بسته است


·       شرکت غذایی delaware north  در 250 محل توانایی پاسخ دهی به 100 هزار سفارش غذا و نوشیدنی دارد !!!


·       نکته ی بسیار بسیار جالب: زاویه دید صفحه های نمایش بکار رفته 140 درجه است. 


·       دارای 2000درب- 100 ردیف پله- 13 بالا بر  5 پله برقی و 41 جایگاه دوربین و 1270 سرویس بهداشتی  ( برای 60 هزار نفر!) است.   


·       گنجایش آ ن 60 هزار نفر است که به شرح زیر طبقه بندی  شده است:


·  طبقه بالا 26500نفر  و طبقه پایین 24200 نفرفروش  بلیت با  قیمتی بین 13 تا 95 پوند


·       طبقه میانی ( club level) 7100 صندلی که بلیت آن سالانه وبه قیمت 2500 تا 47500 پوند  فروخته میشود ودارنده بلیط میتواند تمامی بازی های خانگی آرسنال در لیگ برتر F A cup  و لیگ قهرمانان و carlingcup  را ببیند. دربالای این قسمت150اتاقک که هر یک 10 تا 15 صندلی دارد مجموعا 2200 صندلی به نام box level  بصورت سالانه ودر اختیار قشر خاصی است (65000 پوند) به جز لیگ قهرمانان و carlingcup  


·       Diamond box  جایگاه 168 نفری که بلیت آن با25 هزار پوند پیش پرداخت و 25 هزار پوند برای  هر سال  به فروش میرود این قسمت دارای امکاناتی مثل رستوران و کافه تریای مخصوص – پارکینگ- اتاق نشیمن – خدمتکار و همچنین سفرهای خارج از خانه در هواپیمای بازیکنان و... است.


·        جایگاه مدیران 128 نفر


·       جایگاه ویژه معلولان 500 معلول


·       جایگاه رسانه ها ( یار دوازدهم حریف) 215 نفر


·      ابعاد زمین چمن113 متر در 76 متر (هایبری 105*70)


·       استفاده از تلویزونهای مدرن با سیستمHDTV برای اولین باردر  جهان


·       475 صفحه نمایش پلاسما    439 تلویزیونHDTV   


·       بعد از اولترافلد دومین ورزشگاه بزرگ لیگ برتر و سومین استادیوم لندن بعد از ویمبلی و توییکنهام


صفحه نخست


 


*خارج از مطلب :


 


1- تاحد امکان از دسترسی مسئولان پرسپولیس و استقلال به این مطلب جلوگیری کنید در غیر این صورت خراب شدن استادیوم آزادی وساخت آپارتمان بجای آن برای تامین بودجه استادیوم های اختصاصی  حتمی است!!!


2- دوستان به دل نگیرند اگر می بینید ما ساخت استادیوم ها را بالای یک دهه  طول میدهیم تنها حاکی از وسواس ودقت ما در انجام کارهاست و این اروپاییها با سرعت ولی بی کیفیت کار میکنند!!!!


  

  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • StumbleUpon
  • Donbaleh
  • Technorati
  • Balatarin
  • twitthis

1 نظرات:

سیروس حکیمی گفت...

فکر کنم ما در 200 تا 300 سال آینده بتونیم یکی از اینا بسازیم

ارسال یک نظر

 
ساخت سال 1388 مهندسی عمران - سازه شرقی.قدرت گرفته با بلاگر تبدیل شده به سیستم بلاگر توسط Deluxe Templates. طراحی شده بوسیله Masterplan. . بهینه شده برای سیستم فارسی مجتبی ستوده