در يك پاياننامه دانشجويي
عملكرد سازههاي فولادي در زلزله بم بررسي شد
خبرگزاري فارس: عملكرد سازههاي فولادي در زلزله بم و ارزيابي تحليلي چند نمونه سازه موجود در پاياننامه دانشجويي مسعود حسنزاده در پژوهشگاه بينالمللي زلزلهشناسي انجام شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، مكانيسم خرابي و آسيبهاي مشاهده شده در ساختمانهايي كه زلزله را تجربه كردهاند نكات ارزشمندي براي مهندسين و طراحان به همراه آورده و منجر به تغيير و تحول در آيين نامههاي طراحي شده است.
در اين تحقيق تعدادي از ساختمانهاي آسيب ديده در زلزله بم مورد مطالعه قرارگرفته است. ساختمانهاي مورد بررسي داراي سيستمهاي مهاربندي در دو جهت مهاربندي در يك جهت و ميانقاب در جهت ديگر و ميانقاب در هر دو جهت بودهاند. روش تحليل نيز ديناميكي غيرخطي در نظر گفته شده است.
منحنيهاي رفتار غيرخطي ستونها، مهاربندها و ميانقابها با استفاده از ضوابط دستورالعمل Fema-356 تعيين شده است و براي رفتار غيرخطي تيرهاي خورجيني از نتايج آزمايشگاهي استفاده شده است. پس از اعمال شتابنگاشت زلزله بم در سه جهت آسيبهاي ايجاد شده در مدل تحليلي با سازه آسيب ديده مقايسه شده است. ملاك مقايسه بسته به وضعيت ساختمان حالت آستانه فروريزش و اينمين جاني بوده است. با توجه به نسبت آسيب ها درمدل تحليلي و سازه آسيب ديده و موقعيت آنها و درنظرگرفتن اهميت هريك از اجزاي سازهاي در حفظ پايداري ساختمان ضريبي به نام ضريب تطبيقپذيري معرفي شده است. نتايج تحليل حاكي از تطابق خوب رفتار كلي ساختمانها همچون پديده طبقه نرم دارد.
ستونهاي ساختمان كه نقش اصلي را در حفظ پايداري ساختمان بر عهده دارند نيز تطابق خوبي با سازه آسيب ديده دارد. راستاي بيشترين خرابيها در مدل تحصيلي با ساختمانهاي آسيب ديده مطابقت دارد. تغيير مكانهاي ماندگار طبقات در مدلهاي تحليلي كمتر از ساختمانهاي آسيب ديده بوده و در حدود 30 درصد است.
http://mahdihashemi.blogspot.com/
0 نظرات:
ارسال یک نظر