اجراي درزهاي ساخت در ساختمانهاي بتني
اين درزها در ساختمانهاي بتني كاربرد دارند و آن هنگامي است كه بتنريزي دو قسمت مجاور و چسبيده به هم، در دو زمان مختلف صورت گيرد. به سطح بتن خميري جديد و بتن سفت قديمي، سطح واريز يا درز اجرايي گفته ميشود. موقعيت و شكل درز، بايد از قبل پيشبيني شده باشد. تعيين محل درز نبايد به تصادف و پيشرفت كار بتنريزي واگذار شود، بلكه بايد ...........
اجراي درزهاي ساخت در ساختمانهاي بتني
اين درزها در ساختمانهاي بتني كاربرد دارند و آن هنگامي است كه بتنريزي دو قسمت مجاور و چسبيده به هم، در دو زمان مختلف صورت گيرد. به سطح بتن خميري جديد و بتن سفت قديمي، سطح واريز يا درز اجرايي گفته ميشود. موقعيت و شكل درز، بايد از قبل پيشبيني شده باشد. تعيين محل درز نبايد به تصادف و پيشرفت كار بتنريزي واگذار شود، بلكه بايد قبل از شروع كار و در هنگام تهيه برنامه زمانبندي بتنريزي، تدابير لازم در مورد درز اجرايي اتخاذ شده باشد.
دستيابي به پيوستگي كامل بين دو سطح بتني در يك درز ساختماني ضروري است. از اين رو در درزهاي ساختماني معمولاً سعي ميشود در حالي كه بتن ريخته شده يك طرف درز نارس است، يك لايه سطحي از آن برداشته شود، به صورتي كه دانهها نمايان شده و سطحي ناصاف و غيرمنظم حاصل گردد، اين وضع را ميتوان با پاشيدن آب يا مخلوط آب و هوا، با فشار لازم و استفاده از برس سيمي ايجاد نمود. تا زماني كه قرار است بتن طرف ديگر درز اجرا شود، بايد سطح بتن اوليه مرطوب نگه داشته شود، به جز سطح خود درز كه بايد چند ساعت قبل از عمليات مراقبت از آن قطع گردد، به صورتي كه نوعي خشكي سطحي و كمعمق در سطح درز پديد آيد.
در بتنريزيهاي حجيم بايد از سطوح واريز خيلي بزرگ اجتناب شود، اين سطوح بايد به صورت پلكاني يا شكسته احداث شوند. ايجاد سطوح واريز قائم، بايد به وسيله قالب موقت صورت پذيرد. بدين منظور ميتوان از توري با چشمه ريز كه به وسيله يك شبكه محكم نگهداري ميشود، استفاده نمود. توري در توده بتن باقي مانده و يا بموقع كنده ميشود. به اين ترتيب سطح خشني به دست ميآيد. براي بتنريزي وجه دوم درز بايد سطح واريز كاملاً آماده شود. سطح واريز بايد عاري از آلودگي، روغن، گريس، رنگ و نظاير آن باشد. تميز كردن سطح، بتن تا آنجا ضرورت دارد كه دانههاي ماسه مشخص گردد. بهترين روش براي تميز كردن سطح، ماسهپاشي مرطوب با استفاده از آبفشان است، البته روشهاي ديگري نظير اسيدشويي، استفاده از آبفشان و يا استفاده از ابزار دستي، هر كدام بسته به موقعيت درز كاربرد دارند. براي تأمين پيوستگي بتن جديد و قديم پس از زخمي كردن سطح واريز، بايد آن را به مدت طولاني خيس نگاه داشته و قبل از شروع بتنريزي مجدد به كمك هواي فشرده، آب سطحي را از روي بتن زدود. براي تأمين پيوستگي بيشتر ميتوان با نظر دستگاه نظارت بر مقدار كارايي بتن افزود. اين كار از طريق افزايش اسلامپ، افزايش ماسه و يا كاهش مقداري از درشتدانهها صورت ميگيرد. براي حصول كامل پيوستگي بهتر است قسمتهاي اوليه بتن جديد به خوبي و با دقت كامل مرتعش گردد.
0 نظرات:
ارسال یک نظر