جوشكاري آرماتور
اتصال ميلگردها از طريق جوشكاري با روش جوش نوك به نوك، خميري يا جوش ذوبي با الكترود با دستور و موافقت قبلي دستگاه نظارت مجاز ميباشد. در اين خصوص رعايت ضوابط و مندرجات آييننامه بتن ايران الزامي است و علاوه بر آن بايد نكات زير نيز مورد توجه قرار گيرد.
الف: اتصال جوشي ميلگرد سرد اصلاح شده جز با روشهاي خاص مناسب و تحت كنترل دقيق، مجاز نميباشد. در صورتي كه براي هر نوع فولاد، الكترود مخصوص و روش جوشكاري مناسب اختيار شود، ميتوان از روش اتصال جوش ذوبي استفاده نمود.
ب: قبل از جوشكاري بايد ميلگردها را گرم نمود و جوشكاري توسط كارگران آزموده و مجرب انجام شود.
پ: نوع جوش، مشخصات دستگاهها و تجهيزات جوشكاري بايد به تأييد دستگاه نظارت برسد.
حمل و انبار كردن ميلگردها
آرماتورها به صورت كلاف، شاخه، شبكههاي جوش شده يا بافته شده در كارخانه، تحويل ميشوند. ميلگردهاي مصرفي در بتن، بايد بدون خمشدگي تحويل كارگاه شوند. معمولاً ميلگردهاي به قطر 6 ميليمتر و كمتر به صورت كلاف تحويل ميشوند. مصرف ميلگردها با قطرهاي بالاتر به صورت كلاف مجاز نيست، مگر اينكه با تأييد دستگاه نظارت وسيله مناسبي براي باز كردن كلافها در كارگاه وجود داشته باشد و قطر كلاف بيش از 200 برابر قطر ميلگرد باشد.
در تمام مدت حمل، تخليه، نگهداري و كارگذاري ميلگردها بايد آنها را در مقابل هرگونه زنگزدگي و يا ديگر آسيبهاي فيزيكي و شيميايي محافظت نمود. ميلگردها نبايد در تماس با خاك يا مصالحي باشند كه رطوبت را در خود نگه ميدارد و عموماً نبايد ميلگردها براي مدت طولاني در معرض باران و برف و هواي مرطوب قرار گيرند. در كارگاه بايد ميلگردها را بر حسب قطر و طبقه آنها، مجزا و انبار نمود.
در صورت ترديد نسبت به نوع ميلگرد دستگاه نظارت دستور آزمايشهاي لازم را صادر خواهد نمود.
به هنگام حمل و تخليه بايد دقت شود كه آرماتورها خصوصاً شبكه جوش شده از صدمات مكانيكي يا تغيير شكلهاي خميري، ضربه ناشي از پرتاب از ارتفاع و غيره مصون بوده و از گسيختگي جوشها در شبكههاي جوش شده جلوگيري شود. همچنين بايد دقت شود تا نشانههاي مشخص كننده نوع ميلگرد، از بين نروند.http://mahdihashemi.blogfa.com/
0 نظرات:
ارسال یک نظر